"Jag röker inte, dricker inte, svär inte heller...men jag ljuger så förbannat."

Jag har kommit fram till anledningen till varför jag skriver så sällan. Jo, för till skillnad mot 93% av alla andra bloggare så inser jag när jag inte har något vettigt att komma med. Och då låter jag hellre bli. Så är det oftast, men så har vi dagar som idag, när jag vill skriva ändå - bara för att det faktiskt är min blogg och jag får göra vad jag vill!
Men vad ska jag skriva om egentligen...Jag har uppslag till fler dikter, men de innehåller faktiskt fler svordomar än övriga ord, och det är måhända inte så trevligt. Jag sitter och påminner mig själv om att internet är ett offentligt rum, och sådant man skriver där bör hålla samma stil som sådant man säger i vanliga fall. Jag vet ju att det stämmer, men min inre fjortonåring suckar högljutt, går ut och smygröker och bättrar på läppglansen innan den sätter sig vid datorn och ägnar sig åt nätmobbing samt diverse andra trevligheter som kan förgylla en fredagkväll.

Men okej, för att sysselsätta ordsvadan med något annat kan jag pränta ned utmaningen jag antagit över sommaren. Jag cyklar ju som bekant en hel del, och bestämde mig för att när jag cyklat 30 mil ska jag få en liten present av mig själv. Efter en gnuttans fundering kom jag fram till att denna present ska få bli en berlock till mitt armband - i form av en cykel. Gulligt.
När jag berättade om min plan för min vän Johan, var han naturligtvis tvungen att vara värre.
"Cykla 100 mil, så får du en present."
"100 mil? Eru rolig ellör?"
"100 mil, från juni till augusti."
"Vem får jag en present av? Dig?"
"Ja, av mig."
Trots att jag funderade över om detta skulle vara rimligt, drabbades jag ändå av tillfällig sinnesförvirring och tog i hand på det hela. Jag ska alltså cykla 100 mil. Det är ungefär 1,1 mil om dagen. Det är tre vätternrundor och lite till. Exakt när hade jag tänkt att jag skulle lära mig att tänka efter innan jag gör dumma saker? Jag är 25 - när tänkte det lossna?
Jag hoppas Johan förstår vad han lovat nu, att ordet present kommer få en ny innebörd. Vi snackar inte ett par strumpor direkt, vi snackar en privat dejt med Martin Stenmarck. Ja jisses, det skulle jag förresten kunna cykla 200 mil för..
Jag har en app i telefonen som räknar hur mycket jag cyklar. Jag ska räkna ihop hur mycket jag fått ihop hittills i juni, men tror det är någonstans runt 12 mil. Bara ca 88 kvar alltså.

Kom-ihåg-lapp till mig: skaffa vadderade cykelbyxor.

RSS 2.0